تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

توسط مجید سلیمی -
40156 1
تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

پردازنده‌ های Core i5 و Core i7 اینتل هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟

در این مقاله، بطور خاص بیشتر درباره نسل‌های هشتم و نهم این پردازنده‌ها صحبت خواهیم کرد؛ زیرا این تراشه‌های جدید، ویژگی‌های قابل توجه، پیشرفت و عملکرد خوبی نسبت به نسل‌های قبلی خود دارند. نسل‌های قدیمی‌تر این پردازنده‌ها اختلاف قیمت چندانی با نسل‌های جدیدتر آن‌ها ندارند و به همین دلیل بیشتر خریداران و سازندگان کامپیوتر و لپ‌تاپ، دیگر به سراغ نسل‌های قدیمی Core i5 و Core i7 نمی‌روند.

تفاوت core i5 و core i7


Core i5 بخریم یا Core i7؟

برای بسیاری از افراد، پردازنده Core i5 مدل 8400 انتخاب معقولی خواهد بود، زیرا i5 های نسل جدید، معمولاً با پردازنده‌های i7 قدیمی‌تر قابل مقایسه هستند. در حالیکه عوامل مختلفی در تعیین کارایی کلی سیستم تأثیر گذارند، یک پردازنده i5 خللی در کارایی سیستم شما ایجاد نخواهد کرد و بیشتر افراد، حتی گیمرها هم پردازنده i5 را مناسب می‌دانند.

یک پردازنده Core i7  مانند 9700K برای کاربرانی مناسب است که حاضرند برای قدرت بیشتر پردازنده‌شان هزینه بیشتری انجام دهند یا برای کسانی که غالباً بازی‌های ویدیویی، ویرایش ویدیو و یا رندر کردن تصاویر سه‌بعدی با سرعت فریم بالا انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌دهند مناسب است. اگر به‌دنبال بالاترین کارایی هستید، بهترین انتخاب Core i7 است و حتی می‌توانید به Core i9 هم فکر کنید.


Core i5 در برابر Core i7 در دسکتاپ‌ها

پردازنده‌های دسکتاپ Core i5 و i7 دسکتاپ معمولاً با تعداد نخ‌های اجرایی (Threads) و سرعت کلاک از هم متمایز می‌شوند. درحالیکه تعداد هسته‌های پردازشی آن‌ها معمولاً یکسان است (6 هسته برای نسل 8 و 4 هسته برای نسل‌های قدیمی‌تر)، برخی از آن‌ها به لطف فناوری هایپرتردینگ (Hyperthreading) از تعداد نخ‌های اضافی‌تری هم پشتیبانی می‌کنند و این بدین معناست که آن‌ها می‌توانند به تعداد دو برابر نخ اجرایی را پشتیبانی کنند که آن‌ها را در انجام اعمال چند وظیفه‌ای (Multi-tasking) بهتر می‌کند.

بطور معمول، تمام پردازنده‌های Core i7 از هایپرتردینگ پشتیبانی می‌کنند، درحالیکه پردازنده‌های i5 چنین قابلیتی را ندارند و حتی این مورد برای پردازنده‌های نسل 8 مانند Core i5-8600K و Core i7-8700K هم صادق است. با آمدن نسل 9 پردازنده‌ها، هایپرتردینگ فقط برای Core i9 رزرو شده؛ بنابراین i7-9700K هم فقط از 8 نخ اجرایی پشتیبانی خواهد کرد.

پردازنده‌های Core i5 مانند i5-8400، معمولاً سرعت کلاک نسبتاً کمتری دارند. همچنین سایز حافظه نهان آن‌ها کوچکتر است که باعث می‌شود در انجام کارهای تکراری چندان خوب عمل نکنند.

با اضافه شدن تعداد نخ‌های اجرایی و افزایش سایز حافظه نهان در پردازنده‌های Core i7 مثل 8700K، کارایی بهبود می‌یابد، اما هزینه بیشتری هم به همراه خواهد داشت. بطوریکه پردازنده‌های i7 بالارده قیمت‌های بسیار بالایی دارند. قیمت پردازنده 8700K، حدود 350 دلار خواهد بود و قیمت Core i5 9400F که مورد علاقه گیمرها هم هست 150 دلار است.

تفاوت core i5 و core i7


Core i5 در برابر Core i7 در لپتاپ‌ها

در پردازنده‌های موبایل، داستان کمی متفاوت است. درحالیکه Core i5های دسکتاپ هرگز ویژگی هایپرتردینگ را پشتیبانی نمی‌کنند، برخی نسخه‌های موبایلی آن‌ها این ویژگی را دارند و به پردازنده‌های i5 دو هسته‌ای موبایل این اجازه را می‌دهد تا نخ‌های اجرایی بیشتری را بطور همزمان اجرا کنند. اما در کل، پردازنده‌ها Core i7 قدرتمندتر هستند. در نسل هشتم پردازنده‌ها که Core i5 ها دارای چهار هسته و هشت نخ اجرایی هستند، اکثر Core i7ها دارای 6 هسته و 12 نخ اجرایی هستند.

یک لپ‌تاپ جدید گیمینگ ممکن است دارای Core i7-9750H باشد که مانند مدل دسکتاپ 8700K، دارای شش هسته و 12 نخ اجرایی است، اما سرعت کلاک آن بسیار کمتر است تا درجه حرارت آن زیاد بالا نرود.

نسل‌های قدیمی دارای تعداد هسته‌ها و نخ‌های اجرایی کمتری هستند. مانند Core i5-6300U که دارای دو هسته بوده و از 4 نخ اجرایی پشتیبانی می‌کند. عملکرد و کارایی پردازنده‌های Core i5 و Core i7 در طی نسل‌های مختلف با هم قابل مقایسه هستند. در مواردی، تعداد هسته‌ها یکسان هستند، گاهی اوقات تعداد نخ‌ها یکسان بوده و معمولاً سرعت کلاک در پردازنده‌های i7 بیشتر از i5 است. در پردازنده‌های دسکتاپ هم معمولاً سایز حافظه نهان در Core i7 ها بیشتر است.

گاهی اوقات پردازنده‌های Core i5 حتی می‌توانند سرعت بیشتری نسبت به i7 داشته باشند. برای مثال در اپلیکیشن‌هایی که از تمام هسته‌های پردازنده استفاده نمی‌کنند؛ پردازنده دارای چهار هسته با سرعت کلاک بالا، بهتر از پردازنده i7 با شش هسته با سرعت کلاک کمتر خواهد بود. از طرف دیگر، پردازنده شش هسته‌ای در برنامه‌هایی که چندوظیفگی بیشتری نیاز دارند بهتر عمل خواهند کرد. البته اگر پردازنده‌ دارای شش هسته، سرعت کلاک بالاتری داشته باشد، همیشه سریعتر از پردازنده دارای چهار هسته عمل خواهد کرد.

در لپ‌تاپ‌ها هم همانند پردازنده‌های دسکتاپ، Core i7 ها گران قیمت‌تر هستند و اگر برای مثال در حال خرید یک Surface Book 2 هستید، پردازنده Core i7 آن باعث خواهد شد که 500 دلار اضافه‌تر نسبت به یک لپ‌تاپ با مشخصات مشابه هزینه کنید.

در اینجا لازم است درباره تراشه‌های Ice Lake هم صحبت کنیم. جدیدترین این تراشه‌ها در یک فرآیند 10 نانومتری ساخته شده‌اند که نویدبخش کارایی بالاتر و مصرف توان کمتری هستند. این تراشه‌ها هم نسخه‌های مختلفی دارند؛ برخی از پردازنده‌های Core i5 و Core i7 از Ice Lake با نام‌های G4 و G7 استفاده می‌کنند که از گرافیکی پیشرفته و یکپارچه برخوردارند و امکان اجرای بازی‌های سبک را هم دارند.

تفاوت core i5 و core i7


در مورد Core i9 چطور؟

پردازنده‌های Core i7 و Core i9 پردازنده‌های قدرتمندی هستند، اما بیشتر منطبق با نیازهای کاربران عادی طراحی شده‌اند. پردازنده‌های مدرن Core i9 بیشتر بر روی کاربران حرفه‌ای یا گیمرهایی که می‌خواهند هزینه بیشتری کرده و پردازنده بسیار قدرتمندی داشته باشند متمرکز شده است. پردازنده‌های Core i9 در کنار نسل‌های هشتم و نهم اینتل معرفی شدند.

اخیراً پردازنده Core i9-8950HK راه خود را به لپ‌تاپ‌هایی مانند MacBook Pro شرکت اپل هم باز کرده. پس از رفع برخی مشکلات و محدودیت‌ها در این پردازنده، نشان داده که می‌تواند یک پردازنده بسیار قدرتمند باشد. این پردازنده دارای شش هسته و 12 نخ پردازشی بوده و سرعت کلاک آن می‌تواند حتی فراتر از 4.6 گیگاهرتز هم برود. تعداد کمی از لپ‌تاپ‌ها به سراغ این پردازنده رفته‌اند، اما این پردازنده یکی از قدرتمندترین‌های حال حاضر در بازار است.

در دسکتاپ‌ها، پردازنده Core i9-9900K به مثابه یک غول پردازشی خواهد بود که با داشتن 8 هسته و 16 نخ پردازشی، سرعت کلاک در چند هسته آن بطور همزمان به 5 گیگاهرتز می‌رسد. از این پردازنده بعنوان قدرتمندترین پردازنده گیمینگ حال حاضر یاد می‌شود. قیمت آن در مقایسه با AMD بسیار گران بوده و قیمت آن از هر پردازنده دیگری در بازار، بین 480 تا 500 دلار گرانتر است.

تفاوت core i5 و core i7


آیا به هسته‌ها و نخ‌های پردازشی بیشتری نیاز است؟

بطور کلی، Core i5 و Core i7 ها در نحوه پردازش اطلاعات متفاوت عمل می‌کنند. چون پردازنده‌های Core i5 بطور معمول هسته‌های پردازشی کمتری دارند، طبیعتاً توانایی پشتیبانی از تعداد نخ‌های پردازشی کمتری را بطور همزمان دارند. این نخ‌های پردازشی توسط نرم‌افزارها برای مدیریت همزمان چندین کار  (بجای قرار دادن کارها در صف و اجرای یک به یک آن‌ها به نوبت) بکار می‌رود. به‌عبارت دیگر؛ آن‌ها برای چند وظیفگی مناسب نیستند. با اینحال، هنوز هم یکی از بهترین انتخاب‌ها برای PCها پردازنده‌های Core i5 هستند و به همین دلیل است که i5-8400 یکی از بهترین پردازنده‌های اینتل است.

یکی از ویژگی‌هایی که توسط پردازنده‌های i7 معرفی می‌شود؛ هایپرتردینگ است که باعث می‌شود، تعداد نخ‌های قابل اجرا توسط پردازنده دو برابر شود که البته این نخ‌های جدید بر روی هسته‌های مجازی اجرا می‌شوند که به اندازه هسته‌های واقعی قدرتمند نیستند. یک پردازنده Core i7 با 6 هسته، معمولاً 12 نخ پردازشی را بطور همزمان پشتیبانی می‌کند.

برای کارهای پردازشی همزمان (هنگامی که کامپیوتر بطور همزمان نیاز به انجام کارهای پردازشی زیادی دارد) تعداد هسته و نخ پردازشی بیشتر پردازنده، می‌تواند کارایی را افزایش دهد.


شما می‌توانید جدیدترین و جذابترین اخبار دنیای فناوری را در مامل مگ دنبال کنید.

منبع:

Digitaltrends

 

 


به این مطلب امتیاز دهید 26 رای


    مجید سلیمی
    مجید سلیمی

    تیم تحریریه مامل مگ

    نظرات کاربران
    حیدری
    حیدری

    عالی بود

    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟