بررسی لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT

توسط مجید سلیمی -
5364 0
بررسی لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT

شرکت ایسوس که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لپتاپ است و سهم بزرگی از این بازار را در اختیار دارد، لپتاپ‌های متنوعی را برای سلیقه‌های متنوع و با قیمت‌های مختلف تولید کرده است. در این مقاله به بررسی یکی از لپتاپ‌های ایسوس خواهیم پرداخت که مجهز به یک CPU i7 نسل 9 و کارت گرافیک انویدیا GTX1650 است.

این لپتاپ با این سخت افزار یک گزینه خوب برای تولیدکنندگان محتوا و گیمرها است که نمی‌خواهند هزینه بسیار بالایی کنند و لپتاپ‌های آخرین مدل داشته باشند. لپتاپی که در این مقاله مورد بررسی خواهد گرفت، یک ایسوس ROG Strix G531GT است.


طراحی و ساخت

بررسی لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT

این لپتاپ که متعلق به سریStrix  است، بیشتر ویژگی‌های خوب این سری را بهمراه دارد. این لپتاپ ظاهر زیبایی داشته و دورتا دور آن با نورهای RGB تزئین شده است. اگرچه ممکن است حس کنید این نورها کمی اضافی هستند، ولی به مرور به آن‌ها عادت خواهید کرد.

این لپتاپ دارای بدنه پلی کربنات است و ظاهر متفاوتی از لپتاپ‌های ارزان قیمت داشته و استحکام بالایی هم دارد. ایسوس از روکش فلزی براق و یک چاپ فیبر کربنی در بخش داخلی بدنه استفاده نموده است. لوگو ROG هم برخلاف مدل‌های دیگر، دارای RGB نیست.

بررسی لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT

حاشیه‌های اطراف نمایشگر هم از بالا و طرفین کاملاً باریک است و حاشیه بالایی بقدری باریک است که فقط یک وبکم را در خود جای داده است. در سوی دیگر، حاشیه پایینی مانیتور بزرگ بوده و فضای خالی قسمت پایینی، برای جریان یافتن هوا است تا به تهویه بهتر کمک کند. خوشبختانه لوگو ROG پایین صفحه نمایش که در مدل‌های دیگر وجود داشت و حواس کاربر را پرت می‌کرد هم در این مدل وجود ندارد.

بطور کلی، ایسوس تأکید زیادی بر روی تهویه هوا دارد و چیزی تحت عنوان تهویه هوای 3D Flow Zone را تعبیه کرده است که شامل لوله‌هایی برای گردش هوا در این لپتاپ است.


کیبورد، تاچ پد و ورودی خروجیها

کیبورد این لپتاپ قسمت کلیدهای شماره را ندارد و کلیدهای جهت در آن کمی باریکتر هستند. در کل، این کیبورد برای انجام کارهای اداری و گیمینگ بسیار مناسب است و هیچ مشکل خاصی ندارد. کلیدها از همدیگر فاصله خوبی دارند و محل‌هایی برای قرار گیری دست پیشبینی شده اند تا در هنگام تایپ با آن احساس خستگی نکنید.

همچنین، کیبورد این لپتاپ مجهز به کلیدهای عملکرد برای Home، page up، کنترل صدا و نرم افزار Armory Crate است که می‌تواند برای تنظیم نورهای RGB کیبورد هم مورد استفاده قرار بگیرد. نور RGB روی کیبورد این لپتاپ بصورت ناحیه‌ای است و از نوع روی کلید نیست.

درباره پورت‌های ورودی و خروجی هم لپتاپ ایسوس G531GT مجهز به 3 پورت USB 3.1 نسل اول Type-A است و یک جک هدفون هم در گوشه سمت چپ قرار گرفته است. هیچ پورتی در سمت راست لپتاپ وجود ندارد و در سمت عقب هم یک پورت HDMI 2.0b، یک پورت لن و یک پورت شارژ وجود دارند.


نمایشگر

صفحه نمایش ایسوس G531GT یک ال سی دی 15.6 اینچ بوده که دارای رزولوشن 1080P و فول اچ دی است. نرخ تازه‌سازی تصویر در آن 120 هرتز بوده و زمان پاسخ در آن 3 میلی ثانیه است. نمایشگر این لپتاپ نسبتاً روشن بوده و بیشتر برای بازی در محیط‌های بسته مناسب است.

برخلاف مدل‌های سطح بالاتر ROG، مانیتور این لپ تاپ کیفیت و دقت رنگ بالایی ندارد و رنگ‌های پیشفرض به سردی میل کرده و کنتراست صفحه هم بالاست.


عملکرد و گیمینگ

بررسی لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT

بزرگترین مزیت و جذابیت سری ROG Strix G این است که نسل نهم پردازنده‌های اینتل را با قیمتی رقابتی ارایه می‌دهند. پردازنده بکار رفته در این لپتاپ یک Core i7-9750H دارای 6 هسته و فرکانس کاری 2.6 هرتز است.

این پردازنده در کنار یک رم DDR4 با 16 گیگابایت ظرفیت و یک هارد SSD یک ترابایتی قرار گرفته است. با توجه به چنین سخت افزاری، این لپتاپ از عهده تمام کارهای روزمره مثل آب خوردن برمی‌آید. برای بررسی بهتر این لپتاپ، بنچمارک‌های مختلفی بر روی آن تست شده‌اند که نتایج آن‌ها به شرح زیر است:

  • بنچمارک Cinebench R20: نمره 1172 در حالت چندنخی (پردازش با چند رشته پردازشی)
  • بنچمارک Cinebench R20: نمره 177 در حالت تک نخی (پردازش با 1 رشته پردازشی)
  • بنچمارک Crystal DiskMark 6: سرعت خواندن 1586.2 و سرعت نوشتن 1649.5
  • بنچمارک On 3D Mark Time Spy 2K: نمره 8735
  • بنچمارک 3D Mark File Strike: نمره 8650

این امتیازات کاملاً مناسب هستند و تقریباً مطابق انتظاراتی که از این لپتاپ داشتیم می‌باشند.


باتری و صدا

بررسی لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT

بطور کلی باتری لپتاپ‌های گیمینگ چندان چشمگیر نیست و ایسوس G531GT هم از این قاعده مستثنی نیست. باتری 48 وات در ساعت این لپتاپ می‌تواند بیش از 4 ساعت برای استفاده‌هایی مانند وبگردی و دیدن فیلم و کارهای معمولی شارژ نگه دارد. در هنگام گیمینگ هم باتری تا حدود 1ساعت و 15 دقیقه شارژ نگه می‌دارد که تقریباً خوب است. زمان شارژ این باتری با شارژر 150 واتی حدود 1.5 ساعت به طول می‌انجامد.

این لپتاپ مجهز به دو بلندگوی 1.5 واتی است که برای چنین لپتاپی بسیار کم بنظر می‌رسد. صدای این بلندگوها برای کارهایی مانند دیدن فیلم که دقیقاً مقابل لپتاپ نشسته‌اید بنظر کافیست، اما برای کارهای دیگر مانند بازی کردن کم است و نیاز است از هدفون استفاده نمایید.


جمع بندی

لپتاپ ایسوس ROG Strix G531GT گزینه خوبی برای افرادی است که بدنبال یک دستگاه گیمینگ ارزان قیمت و در عین حال آخرین سیستم هستند. سخت افزار این لپتاپ در قیاس با قیمت آن بسیار مناسب و خوب است. از همین رو، برای افرادی که بدنبال لپتاپی هستند که برای اجرای نرم‌افزارهای حرفه‌ای به اندازه کافی قدرتمند باشد، گزینه خوبی است.

لپتاپ ایسوس Strix G531GT مجهز به پردازنده نسل 9 و Core i7 است که ویژگی بسیار مثبتی تلقی می‌شود. صفحه نمایش هم دارای نرخ تازه‌سازی 120 هرتز بوده و صفحه کلید آن بسیار مناسب و باکیفیت است. در سوی دیگر، درگاه‌های ورودی-خروجی، کیفیت نمایشگر و صدای کم بلندگوها از جمله نکات منفی آن هستند.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لپتاپ


 


به این مطلب امتیاز دهید 5 رای


    مجید سلیمی
    مجید سلیمی

    تیم تحریریه مامل مگ

    نظرات کاربران
    نظر خود را برای ما ارسال کنید .

    جست جو

    پربازدیدترین ها

    تفاوت پردازنده ‌های اینتل core i5 و core i7

    پردازنده‌ های اینتل Core i5 و i7 هنوز هم جزء محبوبترین پردازنده‌ های بازار هستند. اما تفاوت بین آن‌ ها چیست؟ کدامیک برای استفاده شما مناسبتر خواهد بود؟